U bent hier:

A random act of kindness

A random act of kindness

Je hebt vast wel eens ooit een complimentje gekregen zonder dat je dit zag aankomen. Of wellicht heeft iemand je ooit geholpen met iets, zonder dat je erom vroeg. Zo kan ik nog wel een paar voorbeelden noemen van ‘random acts of kindness’ ofwel willekeurige daden van vriendelijkheid. Meestal kostte deze daden niet veel moeite, maar kan het wel veel betekenen voor de ontvanger. Het is niet voor niets zo dat deze momenten je vaak goed bij blijven.

Ik kan mij herinneren dat er een onbekend persoon om de zoveel tijd een pakketje achterliet in het bushokje bij mij in de buurt. In dat pakketje lag een zelfgebreide sjaal en een geschreven brief gevuld met mooie woorden. Ik weet nog dat de eerste keer dat ik zo een pakketje zag, ik heel verbaasd was. Wie heeft het hier achtergelaten? Zit er niets achter? Ik was zo verbaasd dat ik het pakketje niet eens durfde aan te raken. Wel was ik geïnspireerd om die dag ook een daad van vriendelijkheid te verrichten.

Nu ik mijn verhaal rondom ‘acts of kindness’ heb gedeeld, is het tijd om jullie verhalen te delen. We hebben de GSBC-leden gevraagd welke daden van vriendelijkheid zij zelf hebben ontvangen of wellicht hebben gedaan. Hieronder zullen we er een paar met jullie delen. En wie weet raak je zelf ook geïnspireerd om iemand binnenkort een glimlach op het gezicht te bezorgen.

Op een willekeurige dag mijn nichtje een kaart gestuurd

Een van mijn collega's van werk (15) moest s' avonds laat de bus pakken. Het was erg koud en de bushalte waar hij stond te wachten was ook nog eens afgelegen. Ik vond het niet fijn en veilig om hem alleen in het donker achter te laten. Daarom besloot ik om samen met hem op zijn bus te wachten. Ik ging ook pas naar huis, toen ik zeker wist dat hij in de bus was gestapt.

Rommel van de straat gehaald zodat auto's niet hoeven te stoppen ervoor

Ik vind het oprecht al heel lief wanneer iemand de deur voor mij openhoudt haha’

‘Kinderen helpen met het leren van Nederlands door te spelen/boeken voor te lezen bij de noodopvang voor vluchtelingen destijds, was wel lang geleden maar is me echt bijgebleven’

Fietslampen uitzetten/ fietsen rechtzetten nadat ze gevallen zijn

Ik heb de bus laten stoppen voor iemand die heel hard (maar te laat) rende voor de bus.

Ik was met een vriendin aan het discussiëren over films. En toen ik haar de volgende keer weer zag, gaf zij mij een USB-stick met meer dan 30 gedownloade films. Ik vond het echt lief van haar, want ik had het haar nooit gevraagd om het te doen en ze heeft ook niet van tevoren verteld dat ze dat zou doen.

Boeken kopen van mijn lokale boekenwinkel. (Boycot bol.com & multinationals & support local businesses if possible)

Een oprecht compliment geven aan je vrienden dat je de vriendschap erg waardeert.